vocne sadnice krusevac

Voćne sadnice trešnje i višnje

Sadnice trešnje Burlat

Sadnice trešnje Burlat

Sazreva u drugoj polovini maja. Plod je srednje krupan do krupan sa prosečnom masom 7gr, okruglasto-srcolikog oblika, čvrsti, sočni, slatko nakiseli.

Sadnice trešnje Kordia

Sadnice trešnje Kordia

Kordia sazreva u prvoj polovini juna. Plod je vrlo krupan oko 9 gr sa veoma dugačkom peteljkom, tamnocrvene boje pokožice i sa mesom iste boje, odličnog ukusa i arome. Odlikuju je plodovi odličnog kvaliteta koji odilčno podnose manipulaciju i transport, jedna od najboljih poznih sorti trešanja.

Sadnice trešnje sorte Samberst

Sorta tresnje Samberst izuzetno rodna sorta krupnog ploda otvoreno crvene boje stiže 20 dana posle burlata jako popularna sorta u Srbiji.

Sadnice trešnje Regina

Sorta trešnje Regina kasnije sorta trešnje stiže posle sam vrsta krupnog crvenog ploda lako se gaji.

Sadnice trešnje Stela

Sadnice trešnje Stela

Sazreva polovinom juna. Plod je srednje krupan do krupan, prosečne težine 7 gr. Meso ploda je čvrsto, slatko-nakiselo. Stablo srednje bujno i razgranato.

Sadnice trešnje Summit

Sadnice trešnje Summit

Summit sazreva početkom juna. Odlikuje je bujno stablo, cveta srednje kasno, samobesplodna je sorta. Plod je vrlo krupan sa prosečnom masom od 9 gr. Meso ploda svetlocrvene boje, čvrsto, sočno, slatko, aromatično. Peteljka ploda je srednje duga. Plodovi su veoma privlačnog izgleda i dobrog kvaliteta.

Sadnice višnje Marela

Sorta višnje Marela krupnog ploda slatkog do kiselkastog ukusa jako pogodna za svežu upotrebu. Dobra za sokove, kompote i slatka. Lošije se čuva u hladnjači.

Sadnica višnje Oblačinska višnja

Sadnice višnje Oblačinska

Sadnice višnje sorte Oblačinska. Izuzetno raširena i popularna sorta višnje u Srbiji i ako se lako gaji bez upotrebe hemije. Zbog svoje otpornosti na bolesti izuzetno pogodna za preradu u kompote slatka sokove plod sitan crveni izuzetno aromatičan.

Sadnica višnje Šumadinka

Sadnice višnje Šumadinka

Šumadinka Višnja stvarno institut u Čačku. Sorta višnje krupnog ploda pogodna za konzumno upotrebu i čuvanje u hladnjačama.

Sadnice višnje Keleris 16

Sadnice višnje Keleris 16

Sazreva krajem juna, početkom jula. Plod je srednje krupnoće, pokožica je tamnocrvene boje. Meso i sok takođe tamnocrvene boje. Kasnog je cvetanja. Nije pogodna za mehanizovanu berbu. Dobra je za stonu potrošnju, i razne vidove prerade. Otporna je prema mrazu, ali slabo podnosi sušu.

Sadnice višnje Keleris 14

Sadnice višnje Keleris 14

Sazreva početkom jula. Plod je srednje krupan do krupan, okruglastog oblika, tamnocrvene boje. Meso je srednje čvrsto, sočno, kiselkasto-slatkog ukusa, prijatne arome. Sok je tamno crvene boje. Relativno je otporna na mraz. Srednjeg je vremena cvetanja. Rano prorodi i rađa redovno i obilno.

Scroll