vocne sadnice krusevac

Voćne sadnice šljive

Sadnice šljive Stenlej

Sadnice šljive Stenlej

Sadnice šljive stenlej izuzetno otporna na bolesti i patogene najpopularnija sorta šljive u Srbiji dobra za konzum preradu rakiju kompote zri sredinom avgusta plod krupan i plav.

Sadnice šljive Čačanska lepotica

Sadnice šljive Čačanska lepotica

Čačanska lepotica najpopularnija čačanska sorta šljive odlična konzumna šljiva i odlična šljiva za preradu rakije kompote slatka džemove stiže dvadesetak dana pre stenleja druga po zastupljenosti u Srbiji otporna na bolesti i štetočine.

Sadnice sorte Čačanska rodna

Sazreva u trećoj dekadi avgusta, to jest približno istovremeno kad i Stenli. Plod je srednje krupan do krupan, jajast tamnoplav, privlačan. Meso je žućkasto, čvrsto, srednje sočno, aromatično, slatko. Koštica se odvaja od mesa. Prorodila je pete godine posle hibridizacije. Slabo je do srednje bujna. Rano prorodi a zatim redovno i obilno radja.

Sadnice šljive Čačanska najbolja

Sadnice šljive Čačanska najbolja

Sazreva sredinom avgusta, tj. nedelju dana pre stenlija. Plod je vrlo krupan, jajast, tamnoplave boje sa izraženim pepeljkom i vrlo privlačne spoljašnosti. Meso je zelenkastožuto, vrlo čvrsto, dosta sočno, aromatično i vrlo ukusno. Koštica se odvaja od mesa.

Sadnice šljive Čačanska rana

Sadnice šljive Čačanska rana

Čačanska rana najranija sorta čačanskih šljiva stiže dvadesetak dana pre čačanske lepotice izvesnog krupna ljubičasto plave boje pogodna za čuvanje u hladnjačama otporna na bolesti i štetočine najranija domaća sorta šljive.

Sadnice šljive Grose Felicija

Sadnice šljive Grose Felicija

Grose Felicija spada u najkasnije sorte, cveta rano, samobesplodna je sorta, dobro je oprašuje čač. rana, rano prorodi i odlikuje je visoka rodnost. Plodovi su vrlo krupni prosečne težine 60 gr. Zbog izuzetne krupnoće pogodna za stonu potrošnju.

Sadnica šljive Ranka

Sadnice šljive Ranka

Ranka domaće sorte šljive sitna crvenog oblika pogodna za rakije džemova i slatka obilno radio svake godine jako otporna na bolesti.

Sadnica šljive Požegača

Sadnice šljive Požegača

Sazreva u prvoj polovini septembra, a na većim nadmorskim visinama do kraja septembra. Plod je sitan, nepravilno jajast, modro plave boje i pokriven sivim pepeljkom. Meso je zlatnožute boje, čvrsto, sočno, prijatnoaromatično, slatkonakiselo i vrlo ukusno. Kruna se odlikuje velikom nosivošću, a pod teretom roda se retko lomi. Cveta kasno (sredinom aprila) i eksplozivno. Kasni mrazevi retko joj pričinjavaju štete

Scroll