vocne sadnice krusevac

Voćne sadnice lešnika

Sadnice lešnika Rimski

Sadnice lešnika Rimski

Plod krupan, okruglast, rebrast, neznatno izdužen, omotač je ravan sa vrhom ploda. Zreli plodovi lako ispadaju iz omotača, ljuska je debela i teško se lomi. Randman jezgre 42%.

Sadnice lešnika Ludolf

Sadnice lešnika Ludolf

Ludolf je sorta poreklom iz Nemačke. Sazreva tokom avgusta. Plodovi su krupni, okruglastog oblika. Jezgro je krupno i vrlo ukusno, jake arome.

Sadnice lešnika Tonda Đentile Romana

Sadnice lešnika Tonda Đentile Romana

Tonda Gentile Romana je sorta poreklom iz Italije. Sazreva krajem avgusta. Plod srednje krupan do krupan, okruglast omotač je duži od ravni ploda. Ljuska tanka, kestenjasto-prugasta, randman (popunjenost) jezgra je oko 45%. Žbun je srednje bujan, dobro rađa. U račvici prosečno može biti 2-3 ploda.

Sadnice lešnika Istarski dugi

Sadnice lešnika Istarski dugi

Sazreva krajem avgusta. Plodovi su krupni, duguljasti i lepi. Rađa u grozdovima oko 5 ploda u grozdu. Randman (popunjenost) jezgra je oko 46%. Ova sorta je dosta osetljiva na sušu.

Sadnice lešnika Istarski dugi

Sadnice lešnika Istarski okrugli

Lešnik Istarski okrugli je poreklom iz Hrvatske. Sazreva krajem avgusta, početkom septembra. Plod je krupan, okruglastog oblika, omotač je u ravni ploda iz kojeg plod teško ispada što se smatra nedostatkom, jer branje plodova ne može da se obavi mehanizacijom. Stablo je veoma bujno, osrednje rodnosti.

Scroll