vocne sadnice krusevac

Voćne sadnice kruške

Sadnice kruške Viljamovka

Sadnice kruške Viljamovka

Sadnice sorte Viljamovka najpopularnija sorta kruške u Srbiji pogodna za svežu upotrebu za preradu kompote slatka kao i za čuvenu rakiju viljamovku plod krupan stiže krajem avgusta sočan i sladak aromatičnog mirisa.

Sadnica kruške Junska lepotica

Sadnice kruške Junska lepotica

azreva krajem juna, početkom jula. Plod je sitan, pravilnog kruškastog oblika, ravne površine, a sa sunčane strane blago crvena. Meso je belo slatko, nedovoljno sočno. Drvo je srednje bujno.Obilno radja, ranog cvetanja. Osetljiva je na pozno prolećne mrazeve u cvetanju pa ponekad podbaci u rodu.

Sadnice kruške Kaluđerka

Sadnice kruške Kaluđerka

Sazreva početkom oktobra. Plod je krupan do vrlo krupan, izduženog oblika. Pokožica debela sa rđastom prugom isprskana svetlim tačkicama. Meso ploda je polutopivo, sočno, siromašno kiselinama. Stablo je bujno, srednje-rano cveta. Otporno je na kasne mrazeve, sušu i štetočine. Kod nas je dosta raširena jer ima obilne rodnosti i krupne plodove.

Sadnice kruške Karmen

Sadnice kruške Karmen

Karmen je sorta kruške poreklom iz Italije koja dozreva polovinom avgusta. Stablo je veoma bujno, i odlične rodnosti. Plodovi su krupni, sočni i ukusni.

Sadnice kruške Santa Maria

Sadnice kruške Santa Maria

Sazreva polovinom avgusta meseca. Plod je srednje krupan do krupan. Pokožica u zrenju dobija limun žutu boju, a sa sunčane strane je prekrivena lepim rumenilom. Meso je sočno, fino topivo, aromatično,prijatnog ukusa. Stablo je bujno izuzetno rodno, srednje poznog cvetanja.

Sadnice kruške Butira

Sadnice kruške Butira

Sazreva polovinom avgusta meseca. Plod je srednje krupan do krupan. Pokožica u zrenju dobija limun žutu boju, a sa sunčane strane je prekrivena lepim rumenilom. Meso je sočno, fino topivo, aromatično,prijatnog ukusa. Stablo je bujno izuzetno rodno, srednje poznog cvetanja.

Sadnice kruške Conference

Sadnice kruške Conference

Sazreva krajem septembra meseca. Plod je krupan, pravilno kruškolikog oblika, pokožica u zrenju zelenožuta, bez crvenila na sunčanoj strani. Meso je bledožuto, puterasto, slatko, aromatično i prijatno za jelo.

Scroll