vocne sadnice krusevac

Sadnice vinove loze

Prokupac vinova loza

Sadnice vinove loze sorte Prokupac

Sazreva dosta kasno. Bobice su srednje krupne, okrugle ili blago pljosnate, tamnoplave boje. Grozd je srednje krupan ili krupan, cilindričnog oblika i srednje zbijen.

Vinova loza Vranac

Sadnice vinove loze sorte Vranac

Sazreva krajem septembra, početkom oktobra. Bobice su srednje krupnoće, ovalnog oblika, crno-plave boje. Grozd je težine oko 300 grama, srednje rastresit. Od ove sorte se proizvode suva vina jedinstvenog ukusa i karaktera. Vranac izuzetno dobro podnosi hrast i starenje u boci ,što je često neophodno da bi se ukrotila njegova snažna mešavina tanina i kiselina.

Merlo vinova loza

Sadnice vinove loze sorte Merlo

Merlot je sorta koja sazreva krajem septembra. Bobice su srednje krupne, okrugle, plave boje. Grozd je srednje krupan, rastresit, s jednim ili dva krila, težine od 140 do 180 grama.

Vinske sorte grozdja frankofka

Sadnice vinove loze sorte Frankovka

Lozni kalem Frankovka je crna vinska sorta. Zrno srednje veliko okruglo, kožica je debela i čvrsta, tamnomodre boje, meso je sočno, sok je neutralnog ukusa, sa manjim sadržajem šećera i izražene kiseline. List je veliki trodelan tamno zelene boje, naličje lista je svetlije. Grozd srednji, veliki ili vrlo veliki piramidalnog oblika. Spada u bujne sorte, rađa redovno i obilno.

Sadnice grozdje Sardone

Sadnice vinove loze sorte Sardone

Grozd srednji, širok sa jednim istaknutim krilom (sugrozdom), dosta zbiven. Zrno srednje žuto-zelene boje. Kožica je srednje čvrsta, meso sočno, slatko, odličnog ukusa sa istaknutom aromom sorte

Sadnice vinove loze sorte Smederevka

Smederevka je sorta koja sazreva kasnom, krajem septembra. Bobice su srednje krupne, žuto-zelene boje, sočne i osvežavajućeg ukusa. Grozd je poluzbijen, težine od 150 do 300 grama.

Sadnice vinove loze sorte Afus Ali

Sazreva u drugoj ili trećoj dekadi avgusta. Spada u sorte velike bujnosti. List srednji trodelni ili petodelni. Ova sorta je otporna na bolesti i štetočine. Grozd je vrlo krupan, izdužen i razgranat. Zrna su krupna, izdužena, zlatno-žute boje. Meso je hrskavo. Preporučuje se zbog kvaliteta i obilne rodnosti.

Muskat hamburg vinska sorta

Sadnice vinove loze sorte Muskat Hamburg

Sazreva u drugoj polovini avgusta. List srednje veličine, duguljast petodelan sa dubokim brazdama, tamno zelene boje. Krece sa vegetacijom u prvoj ili drugoj dekadi aprila. Spada u sorte dobre bujnosti. Grozd je krupan, od 300 do 400g. duguljast, račvast, rastresit, peteljka duga. Zrna su crno-ljubičasta i krupna ovalnog oblika i srednje hrskava. Izuzetno je ukusna sorta muskatne arome.

Lasta vinova loza

Sadnice vinove loze sorte Lasta

Lasta je sorta koja otporna na bolesni. Sazreva krajem septembra. Bobice su krupne, ujednačene, zeleno-žute, prijatnog ukusa. Grozd je krupan, srednje rastresit.

Vinske sorte Moldavija

Sadnice vinove loze sorte Moldavija

Bobice su krupne, jajaste, tamnoplave boje, neutralnog ukusa. Grozdovi su krupni i rastresiti. Grožđe se dobro transportuje i dugo čuva.

Vocne sadnice Muskat Italija

Sadnice vinove loze sorte Muskat Italija

Spada u bujne sorte. Grozd je vrlo krupan od 350-600g izdužen, račvast. Zrna su vrlo krupna jajolikog oblika. Pokožica je zeleno-žute boje, a u punom zrenju zlatno-žute boje. Meso je čvrsto odličnog ukusa i muskatne arome. Dobro opdnosi transport.

Scroll